Vergoeding ouderbijdrage Camp Dream. Speak. Live. The Netherlands

Dit Dream. Speak. Live. Camp is een wetenschappelijk bewezen groepstherapie voor stotteren. Het kamp is leuk en leerzaam tegelijk. Het is een intensief behandelprogramma voor kinderen die stotteren. De focus ligt op het verminderen van de impact van stotteren en het vergroten van het zelfvertrouwen en de veerkracht van de kinderen. Het is wetenschappelijk bewezen effectief en bedacht door het Arthur M. Blank Center van de University Texas. Het kamp is voor kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisschool.

Tijdens de eerste drie jaar met zes edities hebben er al 120 kinderen deelgenomen. Tijdens het driedaagse Camp verzorgen we voor de kinderen ook diverse pauzemomenten met eten en drinken. Omdat dit niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar, vragen we hier een eigen bijdrage voor. Niet voor alle ouders is dit bedrag zomaar te betalen.

Sinds de tweede editie financiert het Damsté-Terpstra Fonds een beurs voor de eigen bijdrage en eventuele reis- of verblijfkosten voor ouders. Op deze manier is de therapie voor elk kind zonder drempels toegankelijk. De subsidie is door ouders heel makkelijk aan te vragen door bij inschrijving via www.stotterkamp.nl een vinkje te zetten.

We merken dat ouders er enorm blij mee zijn. Een moeder heeft het hele team op zelfgemaakte lekkernijen getrakteerd zo blij was ze dat haar zoon deel kon nemen door de beurs. Een vader gaf zijn kind ondanks herinneren steeds maar niet op. Toen zijn therapeut zei dat hij de eigen bijdrage niet hoefde te betalen, had hij het binnen vijf minuten geregeld. Kortom, de beurs maakt voor sommige ouders écht het verschil.

Subsidie voor jouw project in de logopedische praktijk of de preventie van logopedische stoornissen?

Hoe kunnen we jouw plan ondersteunen?

Contact